Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man för att betala mindre skatt

Betala mindre skatt

Alla världens länder har skatter för att finansiera sådant som vi i samhället använder gemensamt. Hur mycket skatter som finns i varje land beror på vilken modell man använder för att finansiera sådant som skola, sjukvård, infrastruktur med mera.

I Sverige är skatterna relativt höga jämfört med stora delar av övriga världen och det kan därför vara önskvärt att minska dessa så mycket som möjligt. Det finns några sätt som du kan göra för att minska din skatter.

  • Gör avdrag – Ett bra sätt att minska andelen skatt man betalar är att sätta sig in i olika typer av avdrag som går att göra. Har du företag kan du ofta göra väldigt många avdrag som kan vara värda att kolla närmre på.
  • Gör lägre vinst – Desto lägre vinst du gör i exempelvis ditt företag desto mindre skatt kommer du betala. Istället för att göra vinst kan man investera pengarna i sådant som kan generera högre inkomster i framtiden.
  • Ta ut lite lön – Om du har möjlighet kan du istället för att ta ut lön i ditt företag istället ta ut det som utdelning. Då betalar du mindre skatt. Nackdelen är att du inte betalar någon pension på beloppet du tar ut.
  • Flytta utomlands – Ett bra sätt att sänka sina skatter är att flytta till ett land där det helt enkelt är lägre skattetryck. Detta medför dock att du inte kan vistas i Sverige särskilt mycket och du måste jobba från ditt nya land.
  • Håll dig uppdaterad – Ett bra sätt att sänka sina skatter är att hålla sig uppdaterad om nya “möjligheter”, på nya marknader inom så kallad fintech.
  • Ta hjälp – Om du har betydande belopp i din inkomst kan du ta hjälp av en skatteexpert som kan hjälpa dig att betala mindre skatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *