Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur inaktiverar man Facebook

Om man vill inaktivera sitt konto på Facebook av något skäl, kanske man vill göra om på nytt eller att bilderna som man tog på firmafesten för att par år sedan och lade ut, innan man gifte sig, inte längre är så populära, så finns det en funktion för att göra detta.

För att inaktivera sitt konto på Facebook loggar man först in och går in på ”Konto”. Där inne väljer man sedan inställningar för kontot och längst ned på sidan kan man inaktivera sitt konto. När man inaktiverar sitt konto så försvinner ingenting utan inlägg och bilder blir bara inte synliga för andra personer. Om man ångrar sig längre fram så kan man logga in och aktivera sitt konto igen och då ha alla inlägg och bilder kvar.

Om man istället vill avsluta sitt konto helt behöver man själv radera alla inlägg och bilder för att vara säker på att de försvinner. Det finns en funktion för att radera sitt konto, det kan man göra på följande länk, efter att man har loggat in, https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account.

Här accepterar man att man vill radera sitt konto genom att ange sitt lösenord. Därefter får man en ångerperiod på 14 dagar innan kontot raderas helt. Om man ångrar sig innan de 14 dagarna har gått så annullerar man beställningen om radering genom att logga in på Facebook. Loggar man inte in under perioden raderas allt.

Ett tips, om man vill vara helt säker på att allt raderas, är att skicka ett meddelande till Facebook och begära att alla bilder och inlägg ska raderas permanent och kontot stängas. Du kan skicka meddelandet till privacy@facebook.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *