Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur tjänar man pengar på Youtube

På Youtube, som ingår i Googlekoncernen, kan man tjäna bra med pengar om man har något material som intresserar andra.

Om man producerar klipp som visas för mer än 4000 timmar och samtidigt har fler än 1000 prenumeranter så kan man ansluta sig till Googles AdSense program som innebär att man visar reklam i samband med att folk ser på ens film.

Antingen kan man visa en reklamfilm innan ens egen film spelas upp eller så kommer det upp en annonstext längst ned på filmen i samband med att den visas. Varje gång någon ser ens klipp så får man betalt för att man visar annonser. Har man många besökare till sina filmer kan det bli riktigt bra inkomster.

Kravet för att få visa annonser och få betalt är förstås att man är ägare till det material som man lägger upp. Man “får alltså inte” kopiera eller använda sekvenser ur andra filmer utan man ska själv vara upphovsman till filmen.

När det gäller Youtube så attraheras personer av gulliga filmer på barn, resefilmer eller specifika guider/lathundar kring olika saker i vardagliga sammanhang. En sådan film kan ge tusentals visningar och vid varje visning så får man betalt.

Målet är att få så många prenumeranter till sina filmer som möjligt och sedan så kan man löpande producera fler filmer och publicera i sin kanal på Youtube för att locka fler besökare och marknadsföra den på Internet genom att dela kanalen med sina vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *