Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lindrar man tandvärk

Det finns flera orsaker till varför man har tandvärk men oftast beror det på att en tand eller att tandköttet blivit inflammerat på grund av att man har hål eller sprickor i tänderna. Man kan även få tandvärk om man har problem med tandgnissel eller vid tandlossning.

Tandvärk är inte farligt men är plågsamt och i vissa fall väldigt plågsamt då smärtan kan sprida sig från tanden ut till käkbenet och ge en smärta över hela huvudsidan vilket leder till att man får svårt att koncentrera sig eller sitta still.

Om man lider av akut tandvärk med svåra smärtor ska man uppsöka tandläkarakuten snarast. Man kan lindra tandvärken under kortare perioder med värktabletter.

Om man har sprickor i tänderna eller hål är det vanligt att man kan få tandvärk när man dricker kall eller varm dryck. Små matbitar kan även fastna i hålen och göra ont. För att undvika denna typ av tandvärk behöver man vara försiktig med vad man dricker och hålla en god munhygien genom att borsta tänderna noga och använda tandtråd och tandpetare för att hålla de känsliga tandområdena fria från matrester.

Tandvärk kan komma och gå under en lång tid och oftast kan man lindra tandvärken genom värktabletter och en god munhygien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *