Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man en betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning

Att få en betalningsanmärkning är något som man bör undvika då det ställer till med en hel del problem om man till exempel vill söka lån eller hyra bostad i framtiden.

Betala räkningar i tid

Om man inte betalar sina räkningar i tid så kommer man att få en betalningspåminnelse. Om man inte heller betalar betalningspåminnelsen i tid så kommer räkningen att överföras till inkasso och det är då det blir både dyrt och ont om tid.

Dels kommer man att få betala ytterligare en avgift på 160 kr och dels får man en tidsfrist på endast 8 dagar på sig att betala räkningen, inklusive alla tillkommande avgifter, annars kommer inkassobolaget att skicka räkningen vidare till Kronofogden för utslag, vilket innebär att man tvingas att betala ytterligare avgifter på 640 kr.

Kronofogden driver in skulden

När Kronofogden får in begäran att driva in skulden från inkassobolaget kommer de att skicka ut ett brev där man får ett antal dagar på sig att antingen betala räkningen eller att bestrida räkningen.

Om man inte betalar eller bestrider räkningen inom angiven tid så utfärdar Kronofogden ett utslag och det är det utslaget som sedan hamnar hos kreditupplysningsföretagen som en betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning ligger kvar hos kreditupplysningsföretagen i 3 år, även om man senare betalar räkningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *