Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur inreder man en vind

Man sitter på huk i en oinredd vind

Bor man i hus och har en oinredd vind har man en perfekt möjlighet att både skaffa sig extra boyta samtidigt som man drar ned på sina elkostnader.

När man ska inreda en vind så behöver man isolera taket. Det finns speciella isoleringsskivor för detta som man enkelt monterar utifrån de instruktioner man får hos sin bygghandlare.

När man har isolerat taket sätter man upp skivor utanpå isoleringen. Det kan till exempel vara gipsskivor som får utgöra vindens väggar och som man sedan spacklar och målar eller tapetserar.

Saknas ett golv behöver man lägga golvskivor och även golvet kan isoleras men det är inte nödvändigt då man har isolerat yttertaket. På golvskivorna kan man sedan lägga plastmatta eller parkett, beroende på hur utrymmet ska användas.

Det kommer att bli ett rum med sneda väggar, vilket är att rekommendera för att utnyttja de mesta av utrymmet på vinden. Därefter behöver man dra in el för lampor och vägguttag, vilket bör utföras av behörig elektriker så man inte riskerar kortslutning vilken kan leda till brand.

Inredningen av vinden har inte bara gett mer boyta utan den har, tack vare isoleringen, även bidragit med att sänka elförbrukningen för uppvärmningen med upp till 20%. Med andra ord så kan inredningen av vinden till och med bli lönsam på sikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *