Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur krymper man jeans

Hur krymper man jeans

Ibland hittar man ett plagg som är så perfekt och är precis det man letar efter. Det enda lilla problemet är att plagget är lite för stort. Ett sådant plagg kan vara ett par jeans där passformen inte alltid är den bästa eftersom kroppsbyggnden varierar enormt mycket. Ett alternativ i detta fall är då att försöka krympa jeansen så att de får en bättre passform.

  1. Börja med att testa de jeansen du vill krympa och avgör hur mycket du önskar att jeansen ska krympa för att passa dig bättre. Det är bra om du frågar någon i affären hur mycket man kan förvänta sig att jeansen kommer krympa innan du köper dem.
  2. Nu är det dags för dig att köra jeansen i tvättmaskinen. Desto varmare vatten du kommer använda desto mer kommer jeansen att dra ihop sig och krympa. Det är viktigt att du är väl medveten om hur mycket du vill att de ska krympa så att det inte blir för mycket eller för lite.
  3. När tvättmaskinen har kört klart är det dags att lägga in jeansen i torktumlaren. Samma sak gäller när du kör dina jeans i torktumlaren. Det vill säga att desto varme luft du kommer använda desto mer kommer de att krympa. Du kan även testa de våta jeansen innan du slår på torktumlaren så får du en bättre uppfattning om hur mycket dina jeans kommer att krympa. Slå sedan på torktumlaren.
  4. Nu kan du testa dina jeans och se så att de sitter bra. För att behålla denna passform kan du fortsätta att tvätta de lite varmare än normalt eftersom de sannolikt kommer töjas ut en aning efter användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *