Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur ångrar man ett köp

Ibland händer det att man som konsument köper en produkt som man inte vill ha när man väl kommer hem och har tänkt igenom det. Då kan det vara bra att veta vilka rättigheter du har som konsument när du vill ångra ett köp. Det skiljer sig ganska mycket beroende på om du handlar i en fysisk butik eller om du handlar på Internet genom en webbutik.

Om du har handlat i en fysisk butik har du lagstadgad rätt att ångra ditt köp. Dock kan butiken som du handlat produkten ifrån ha egna regler för öppet köp men du kan inte automatiskt hävda att du vill ångra ett köp.

Skillnad på reklamation och ångerrätt

En reklamation innebär att det är ett fel på varan du har köpt och då har du automatiskt rätt att få byta dina vara mot en ny. Ångerrätt innebär däremot att du ångrar ditt köp utan direkt anledning och den regleras av lagen. Om du handlar på Internet eller via distans har du automatiskt 14 dagar på dig att ångra ditt köp från det att du mottagit varan. Det förutsätter dock att du inte har använt varan.

Om du vill ångra ditt köp i en webbutik är det bäst om du kontaktar webbutiken så kommer du få information om hur du ska gå tillväga. Tänk på att det är du som kund som betalar returfrakten till webbutiken för de produkter som du ångrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *