Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lär man sig räkna

Det kan vara riktigt roligt att lära sig räkna om man bara har rätt attityd och metod. Barn lär sig normalt att räkna på förskolan och i skolan, men det finns vuxna som av en eller annan anledning inte hängde med i undervisningen eller som av andra skäl missat denna värdefulla kunskap. Numera så finns det gott om resurser för den som vill veta hur man lär sig att räkna. Olika system har utvecklats för att passa den som kanske lider av dyslexi eller den som just har lärt sig att läsa.

Här är några viktiga redskap som kan användas för att lära sig grunderna i räkning eller för att gå vidare med mer avancerad räkning:

  • Böcker – det finns en hel uppsjö av böcker som handlar om räkning. För barn så är det viktigt att man väljer böcker som är mycket visuella och som bjuder in till praktiska övningar. Man kan till exempel fylla i nummer och sedan dra streck mellan numret och rätt antal. Från detta tar man sig till subtraktion, multiplikation och så vidare
  • Filmer – Glöm inte bort att man idag kan få stor hjälp via filmer som finns på nätet eller som man kan beställa och se som DVD, CD till datorn eller rentav i gammalt videoformat. Det som är så bra med filmer är att de är så pass visuella och att de kan inkludera viktiga element som sång för att till exempel hjälpa barn att komma in i det matematiska tänket.
  • Internet – Om man vill lära sig att räkna så finner man det mesta online. Det spelar ingen roll hur avancerade beräkningar du vill ge dig på, allt finns online och du får både problemställningar och facit på ett sätt som gör det enkelt och effektivt att komma igång med räkningen. Du kan enkelt använda en onlinekalkylator när du vill lära dig räkna på en miniräknare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *