Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort mjäll

En stor del av den västerländska befolkningen drabbas av mjäll under perioder, vissa av befolkningen har alltid mjäll som aldrig försvinner, mer än kortvarigt. Orsakerna till att man får mjäll är att hårbotten överproducerar hudceller som sedan dör och hamnar i håret

Överproduktionen sägs ha att göra med hormoner och kan påverkas av stort intag av socker, vilket kan vara riktigt då personer från Afrika och Asien inte lider av mjäll i samma utsträckning vilket kan bero på en helt annan matkultur.

Oavsett den faktiska orsaken så är mjäll ett stort problem för många då det upplevs som ofräscht och det finns egentligen ingen riktigt bra metod att få bort mjäll och som även passar alla utan ibland blir man tvungen att prova sig fram med olika lösningar för att se vilket som ger bäst resultat.

De vanligaste mjällschampona som kommer från de stora kedjorna löser inga problem, de ger i bästa fall en kortsiktig lösning som innebär att mjällen kommer tillbaka direkt då man slutar att använda deras produkter under ett par dagar.

Det finns bra mjällschampon på apoteket och hjälper inte dessa kan man prova schampo som innehåller zink eller Tee tree olja. Dessa schampon ger långsiktig behandling som är skonsamma för hårbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *