Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ett företagslån

Hur man får ett företagslån

Att ta ett företagslån fungerar lite som ett privatlån för att stärka kassan och finansiera satsningar i verksamheten kan vara ett bra sätt att ta nästa steg i tillväxten.

Att få ett företagslån kan vara en svår (eller inte) process, men det finns flera steg du kan ta för att göra processen enklare. Undersök först de olika lånealternativen som finns tillgängliga för dig.

Det finns en rad olika typer av lån tillgängliga, från kortfristiga lån som kan betalas tillbaka på några månader, till långfristiga lån som kan behöva betalas tillbaka under flera år.

Därefter ska du avgöra om du är berättigad till ett lån. Vissa företag kan inte vara berättigade till vissa typer av lån.

Slutligen, förbered ett affärsförslag och en marknadsplan för att visa din förmåga att betala tillbaka lånet.

Vad du ska göra efter att du blivit godkänd

Ett företagslån kan vara ett kraftfullt ekonomiskt verktyg för att växa ditt företag. Det finns dock några saker att tänka på när du ansöker om ett lån, för att få bästa möjliga affär.

Här är 4 tips för att få ut det mesta av ditt företagslån:

  1. Bli förkvalificerad. Innan du ens ansöker om ett lån, se till att du är ordentligt förkvalificerad. Det innebär att ha korrekta finansiella uppgifter och visa att du kan betala tillbaka skulden enligt villkor som fastställts av långivaren.
  2. Jämför priser och villkor. Använd en jämförelsesajt specifikt för företaglån för att jämföra de låneräntor som erbjuds av olika långivare. Tänk på att räntorna kan variera mycket från långivare till långivare.
  3. Få ett förhandsgodkännandebrev från din bank. Förhandsgodkännandebrevet kommer att innehålla villkoren för ditt lån, ränta och betalningsplan.
  4. Förbered dina papper. Det är viktigt att ha alla nödvändiga underlag när du ansöker om ett företagslån – inklusive bevis på inkomst, balansräkning, skattedeklarationer etc.

Hur du betalar tillbaka ditt lån

När du får ett företagslån finns det vissa saker du behöver göra för att kunna betala tillbaka det. Du bör alltid göra betalningar i tid och i sin helhet för att undvika straffavgifter och avgifter.

Se dessutom till att du förstår räntorna och återbetalningsvillkoren i ditt låneavtal.

Om du inte kan göra en betalning, se till att kontakta din långivare så snart som möjligt för att utarbeta en betalningsplan.

Vägar för att ta företagslån

Det finns olika typer av företagslån. Du kan gå till din bank och med en väl utarbetad affärsplan kan du få ett lån till företaget. Det finns också organisationer så som Almi som ger ut företagslån.

Om du önskar ta företagslån utan säkerhet för att du vill bygga upp din verksamhet men inte kan pantsätta något finns det en mängd möjligheter.

Det som man måste ha i åtanke vid dessa situationer är att räntan kommer bli enormt hög för dig som företagare.

Om du kan undvika detta och se på andra alternativ kan det vara en bra idé att välja andra vägar än företagslån utan säkerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *