Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur fungerar en crypto-valuta?

Olika crypto-valutor

Kryptoinvesteringar är inte så komplicerade som de låter, och det blir alltmer vanligt att investera i crypto-valutor även bland de som inte har någon tidigare erfarenhet av dessa digitala mynt.

Allt du behöver för att komma i gång är att hitta en pålitlig nätmäklare och att göra lite research för att ta reda på vilka valutor som kan få dina pengar att växa.

I den här artikeln kommer du att få reda på vad en crypto-valuta är, hur det fungerar att handla med crypto-valutor samt vilka mynt som för närvarande är de mest populära. Om du därefter är intresserad av ytterligare fakta och råd som hjälper dig att ta smarta investeringsbeslut kan du klicka här för att ta en tur över till Aktieskola.

Vad är egentligen en crypto-valuta?

En crypto-valuta kan beskrivas som en virtuell valuta som fungerar autonomt. Det finns för närvarande tusentals crypto-valutor som kan köpas och säljas, och bland dessa har Bitcoin blivit det mest populära myntet. Vid internetbaserade transaktioner är det vanligt att dra nytta av crypto-valutor som ett betalningsmedel.

Valutorna i sig själva tas fram från en digital kod, och de räknas som en decentraliserad valuta drivna på ett öppet nätverk som går under benämningen ”blockkedja”.

Resultatet är att transaktioner utan en tredjepartsinblandning blir möjliga, och du kan därför bland annat handla med en crypto-valuta över landsgränser utan att behöva oroa dig för ytterligare avgifter.

Många som använder sig av crypto-valutor är dessutom nöjda med faktumet av att det är anonymt att handla med de digitala mynten. Då centralbankerna inte övervakar eller kontrollerar crypto-valutor uppskattar kryptoinvesterare att de har mer frihet att bestämma över sina egna pengar med hjälp av dessa mynt.

De mest populära crypto-valutorna

Som tidigare nämnt finns det tusentals crypto-valutor som du kan välja att handla med, men vissa är mer populära än andra. Då crypto-valutor har sitt eget ekosystem där deras marknadsvärden minskar och ökar lägger investeringsexperter mycket tid på research för att finna den mest lukrativa crypto-valutan att investera i.

Nedan ska vi ta en titt på två crypto-valutor som i skrivande stund kan skryta med att vara de mest populära valen på kryptomarknaden.

Vad är Bitcoin?

Även om du inte tidigare har tagit del av kryptoinvesteringar är det sannolikt att du är bekant med namnet Bitcoin. Denna crypto-valuta är för närvarande den största på marknaden med ett totalt värde på mer än 1 000 miljarder dollar.

Valutan lanserades år 2009, och sedan dess har marknadsvärdet ökat med tusentals procent, en siffra som utan tvekan fångar investerares uppmärksamhet och intresse.

Det är ingen som helt säkert vet vem som skapade Bitcoin, utan allt som är känt kring personen är att hen använde sig av pseudonymen Satoshi Nakamoto. Det finns till och med en möjlighet att en hel grupp ligger bakom crypto-valutan snarare än en person, men vilka dessa människor var är en fråga som förblir obesvarad.

Vad är Ethereum?

Efter Bitcoin går den näst största crypto-valutan under namnet Ethereum. Med sin speciella blockkedja som tillåter för skapandet av decentraliserade appar har Ethereum lyckats att fånga stor uppmärksamhet från kryptoinvesterare världen över.

Dessa möjligheter har lett till att Ethereum just nu kan bjuda på fler tjänster än crypto-valutor såsom Bitcoin, och det är därför inte helt otänkbart att Ethereum inom en snar framtid tar över Bitcoins plats som den mest populära crypto-valutan i världen.

Viktiga skillnader mellan Ethereum och Bitcoin

Trots att Bitcoin imponerade på världen med sin blockkedjeteknik har Ethereum tagit det här konceptet ett steg längre och introducerat ett stöd för smarta kontrakt.

Vad dessa kontrakt möjliggör är ett sätt för dig och en andra part att bestämma över era egna villkor. Det är med andra ord ingen tredje part i form av myndigheter eller banker som tar del av dessa beslut, och många som handlar med en crypto-valuta ser det som ett stort plus.

Som om detta inte vore nog bjuder Ethereum på verktygen för applikationsutveckling, och hundratusentals kryptovalutor samt applikationer har lanserats på den så kallade ”ETH-plattformen”.

Du kan samtidigt förvänta dig att transaktionsvalidering inte tar lika lång tid när du drar nytta av Ethereum jämfört med Bitcoin. Den förstnämnda behöver endast några sekunder medan den sistnämnda kan behöva cirka 10 minuter. Sist men inte minst är Ethereum inte begränsat när det kommer till myntflödet medan Bitcoin har en 21 miljoners begränsning.

Hur du börjar investera i crypto-valutor

Nu när du är mer insatt i vad en crypto-valuta är, hur går du till väga för att börja investera och för att förhoppningsvis få dina pengar att växa? Det är lyckligtvis nog inte särskilt komplicerat, och vi ska nedan förse dig med en steg för steg guide.

Dra nytta av en händig nätmäklare

Det finns en lång rad handelsplattformar att vända dig till för att börja investera i en crypto-valuta, men vissa är mer seriösa än andra. Säkerställ därför att du väljer en reglerad nätmäklare, och kontrollera vilka licenser handelsplattformen har.

Sidan ska dessutom vara användarvänlig med en layout som är enkel att navigera, det ska gärna inte finnas en lång rad avgifter och du ska dessutom ha möjligheten att välja mellan många olika crypto-valutor. Flera verktyg, tips och guider är även någonting som uppskattas.

Registrera dig på handelsplattformen

Efter dess att du har hittat en nätmäklare som passar dig likt handen i handsken är det dags att skapa ett konto på sajten. Du anger då diverse uppgifter kring dig själv, och när du väl är registrerad kan du göra en insättning.

Välj då din föredragna betalningsmetod, vilket belopp du vill sätta in och bekräfta din identitet. Inom kort kommer pengarna att ligga på saldot hos handelsplattformen.

Investera i en crypto-valuta

Med ett konto skapat och pengarna på saldot återstår det nu bara att titta igenom urvalet av crypto-valutor på handelsplattformen. När du har fått syn på en valuta som intresserar dig anger du vilket belopp du vill köpa för eller hur mycket av valutan du vill köpa.

Efter dess att du har tryckt på köp-knappen är processen nu avklarad, och du kan närsomhelst sälja mynten som du har. Det är inte svårare än så att börja investera i crypto-valutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.