Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur annonserar man på Facebook

Hur annonserar man på Facebook 3

I takt med att Facebook har växt har det också blivit allt mer populärt att annonsera på denna gigantiska plattform. Facebook erbjuder alla att annonsera genom deras annonssystem som kallas Facebook Ads. Här kan du snabbt och enkelt skapa kampanjer som är extremt riktade till den målgrupp du ämnar att annonsera för. Innan du börjar annonsera på Facebook kan det vara nyttigt att läsa igenom villkoren för annonsering så att dina annonser blir godkända och inte bryter mot någon regel.

Såhär gör du för att annonsera på Facebook.

 1. Börja med att gå till Facebook Ad Manager genom denna adressen.
 2. Logga sedan in med din inloggning till Facebook. Det kan vara bra att skilja privat från företaget och du kan därför skapa en egen profil för ditt företag där du kan hantera detta.
  Hur annonserar man på Facebook 1
 3. När du har loggat in kommer du till startsidan för Facebook Ads, då ser du en liten grön knapp där det står Skapa en annons. Klicka på den!
  Hur annonserar man på Facebook 2
 4. Nu kommer du till sidan där du skapar din annons. Först anger du den URL (Målsida) dit besökarna ska när de klickar på din annons. Det behöver nödvändigtvis inte vara en hemsida utan kan vara en Facebook-sida.
  Hur annonserar man på Facebook 3
 5. När du har angett din URL kommer det fram en mängd olika alternativ. Först ska du utforma hur din annons ska se ut rent grafiskt.
  När du har skapat din annonstext och tillhörande bild går du ner för att välja din målgrupp. Det är viktigt att du är så precis som möjligt och väljer din målgrupp uteefter vilka som verkligen är potentiella kunder.
  Hur annonserar man på Facebook 4
 6. I nästa steg ska du välja namn på din kampanj. Välj ett passande för vad den representerar och innehåller. Du väljer sedan en kampanjbudget som du väljer per dag som du kör annons eller sätter en kampanj som kör tills pengarna tar slut helt enkelt. Du kan välja om du vill betala för varje klick någon gör eller om du vill betala för visningar din annons får. Beroende på om du ska annonsera för att sälja direkt eller om du vill skapa ”awareness” om ditt varumärke.
  Hur annonserar man på Facebook 5
 7. Klicka sedan på Beställ eller om du hellre vill granska annonsen innan.
 8. Grattis! Du har skapat din första Facebook kampanj. Nu ska du bara vänta på att Facebook godkänner din annons och sedan kommer den börja visas för din utvalda målgrupp på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *