Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur gör man en hemsida

Hur gör man en hemsida

En egen hemsida där man kan presentera sig själv, sin familj eller skriva om något intresseområde som man har är mycket populärt idag och det finns ett flertal företag och organisationer som erbjuder fri hemsida på nätet.

De flesta har olika mallpaket där man enkelt kan välja ut vilken design och vilken information man vill presentera på sin hemsida. Man hittar dessa genom att söka på ”Gratis hemsidor”.

Vill man ha större frihet att utforma sin egen hemsida med unik design och med specifika funktioner behöver man utveckla sin hemsida själv. När man utvecklar sin hemsida använder man ett ganska enkelt programmeringsspråk som heter ”HTML”.

Detta programmeringsspråk används för att bygga upp design, placera information och för att använda enklare funktioner. Det finns massor av referensmaterial att hitta på Internet där man kan få hjälp att bygga sin egen hemsida.

Vill man ha en mer avancerad hemsida behöver man utveckla sin hemsida med ett programmeringsspråk som ASP eller PHP. Dessa programmeringsspråk ger möjligheter att skapa avancerade funktioner eller kopplingar till databaser.

Det finns gott om information på Internet och även massor av exempelkod för den som vill bygga en dynamisk hemsida.

När man har byggt sin hemsida behöver man anlita ett webbhotell på nätet där man kan placera sin hemsida så att den är tillgänglig för besökare från Internet.

Det finns ett stort antal webbhotell som erbjuder fri hosting för mindre hemsidor.

Vill man även ha funktioner för e-post, är i behov av olika script eller vill kunna hantera databaser kan man hyra plats på ett webbhotell från cirka 19 kr per månad.

När man har en egen hemsida ser det både professionellt ut men gör det även enkelt för besökarna att hitta om man har ett domännamn som knyter an till den hemsida man har.

Man kan registrera sitt eget namn eller ett namn som beskriver den information som presenteras på hemsidan. Det kostar från 99kr per år att registrera ett eget domännamn, som även kan användas för e-post.

Planera din sajt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *