Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur är man snäll mot husdjur

Massa husdjur

Att ha ett husdjur innebär ett ansvar som sträcker sig längre än att mata husdjuret utan det är så mycket mer. Man bör noga tänka igenom innan man skaffar sig ett husdjur om man har tid att ta hand om djuret så att det blir behandlat väl och får en bra och dräglig tillvaro med allt vad det innebär.

Några av de saker du bör tänka på för att vara snäll mot ditt djur:

  • Mata ditt djur – Det är viktigt att du ger ditt husdjur regelbundet. Använd varken för mycket eller för lite mat.
  • Vårda husdjuret – De flesta djur behöver regelbunden vård i form av klippta klor, trimmad päls eller att bli kammade och tvättade. Se till att göra detta på en regelbunden tidpunkt så att ditt djur trivs.
  • Fräscha upp hos husdjuret – Ett husdjur ska ha det bra och det innebär att du ska tvätta ur skålar och rengöra eventuell bur eller hundkorg och kattlåda. Detta ska göras regelbundet och inte lämnas för länge.
  • Ge ditt husdjur kärlek – Husdjur behöver precis som människor kärlek. Detta kan du ge genom att ge ditt husdjur uppmärksamhet och spendera lite tid varje dag med ditt djur. Prata med ditt djur, de förstår ofta mer än vad man tror och det ger interaktion i djurets liv.
  • Rasta ditt djur ibland – Vissa djur behöver rastas mer än andra men de som behöver detta ska rastas regelbundet och inte behöva vänta på att gå ut för länge. I synnerhet gäller det djur som gör sina behov utomhus.
  • Gör aldrig ditt husdjur illa – Du ska aldrig slå eller behandla ditt husdjur illa. Detta kommer enbart göra så att ditt husdjur ogillar dig och gör det väldigt komplicerat.
  • Visa att det är du som bestämmer – Låt inte ditt husdjur få övertaget. Det gäller i synnerhet hundar och du ska visa hunden vem det är som bestämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *