Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur använder man silverschampo

Silverschampo är ett speciellt schampo framtaget för personer som har grått, blont eller vitt hår. Schampot har en effekt som tar bort de gulaktiga tonerna i håret och istället ger håret en mer neutral askliknande ton.

Silverschampo innehåller ett ämne som neutraliserar den gulhet som finns i kreatinet i håret och ersätter den med en violett ton. Detta gör att håret även kommer att få en blålila ton.

Man använder silverschampot som ett komplement till sitt vanliga schampo. Det innebär att man använder sitt vanliga schampo dagligen vilket tillför håret vårdande ämne men ett par gånger i veckan så använder man silverschampot istället för det vanliga schampot.

Det är även viktigt att man följer de rekommendationer som står angivna på förpackningen så att man inte låter silverschampot sitta kvar för länge i håret.

Om man använder silverschampot för ofta finns det dels risk att håret inte får de ämnen som de behöver för att bibehålla hårets lyster och fyllighet då silverschampo sliter extra mycket på håret samtidigt som det finns en risk att håret får en allt för stark lila färg.

Det är därför viktigt att man bara använder schampot ett par gånger i veckan och att man varvar med sitt ordinarie schampo.

Om man använder silverschampo ofta så är det bra om man regelbundet låter håret få genomgå en hårinpackning. Hårinpackningen ska utföras vid de tillfällen man använder sitt ordinarie schampo och inte då man tvättat håret med silverschampot, för att få bäst resultat.

Silverschampot fungerar lika bra för permanentat och färgat hår som för naturligt hår. Det kan dock, beroende på ens typ av hår, dröja ett antal schamponeringar innan man ser resultatet, men det kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *