Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur mediterar man

Hur mediterar man

Det finns olika sätt att meditera men de flesta metoder utgår ifrån att man är i ett avslappnat tillstånd. Därför måste man börja med att lära sig att slappna av. Det här behöver inte ta lång tid, och om du går igenom följande rörelsemönster så bör du nå ett avslappnat läge där det blir möjligt att med olika tankeövningar påverka sinne och kropp.

  1. Finn en plats där du kan ligga ner på ett avslappnat sätt. Man kan även utföra en meditation sittande men det brukar vara lättare att ligga ner för att slappna av ordentligt.
  2. Blunda och känn underlaget mot kroppen. Upplev hur det känns mot händer, armar, huvud, överkropp, ben och hälar.
  3. Ta några djupa andetag och upplev även hur du känner dig i ansiktet. Känn hur det känns mellan över och underläpp.
  4. Börja med att knyta en hand för att sedan släppa loss. Det här gör att du känner skillnaden mellan spänt och avslappnat läge. Gå igenom kroppen på detta vis så att du verkligen når ett avslappnat läge.

Man kan meditera utan några tankeövningar. Att lära sig att snabbt slappna av kan vara väldigt nyttigt eftersom man på detta vis kan återhämta sig och få ny kraft. Om man även vill jobba med mental meditation så bör man finna en inspelad instruktion där man går igenom olika moment med hjälp av en guide som talar om vad man ska fokusera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *