Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur blir man legosoldat

Att bli legosoldat är inte så enkelt utan det kräver att man anmäler sitt intresse att delta i strid mot betalning i de länder som ligger i krig, inbördeskrig eller mot sina grannländer. Att hitta fram till rätt kontakt för att bli anställd som legosoldat är mycket svårt och skulle man lyckas så är chansen att man kommer levande ur det hela mycket liten.

Man kan även bli anställd som legosoldat hos något av de stora säkerhetsbolagen som säljer beskydd och livvaktstjänster i krigshärjade länder. De kräver dock att man har en gedigen utbildning och även praktisk erfarenhet från strider, vilket innebär att man ska ha varit soldat och utkommenderad i något krig tidigare eller att man arbetat hos någon specialstyrka inom polisväsendet.

Franska främlingslegionen är ett alternativ till legosoldat. De blir utkommenderade på uppdrag i olika krigsområden. Oftast för beskydd men även för andra typer av uppdrag som exempelvis fritagning av gisslan. För att gå med i främlingslegionen behöver man uppfylla flera krav. Tidigare kunde man gå med enkelt och även anonymt men idag är kraven hårdare. Man behöver uppfylla vissa fysiska och psykiska kriterier samtidigt som man behöver ha vissa färdigheter inom något område.

Skulle man bli antagen till främlingslegionen får man räkna med ett hårt liv framöver. Lönen hos främlingslegionen är ganska bra och om man stannar fram till man går i pension så får man även utbetalt pension resten av livet efter att man har slutat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *