Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man MVG i alla ämnen

Att få MVG i alla ämnen är en stor utmaning och kräver att man fokuserar ordentligt på sina studier. När man har kommit till den nivån att betygen börjar få en stor betydelse, exempelvis för att kunna komma in på andra skolor eller för framtida arbeten, så är det viktigt att prioritera den tid det tar att läsa in och lära sig att förstå för att uppnå maximalt resultat i alla ämnen och därmed få bästa betyg. Man ska se denna tid av sitt liv som tiden man fattar ett beslut om sin framtid.

 • Sätt av tid för att studera. Det kan vara ett par timmar innan läggdags eller någon timme innan middag. Även om det inte finns någon läxa eller uppgifter att göra ska man ändå använda tiden till att gå igenom sådant som man behöver fördjupa sig i.
 • När man studerar är det viktigt att man kan fokusera till 100 % och därför behöver man avskildhet och ro så man inte blir störd. Ibland kan det vara bättre att studera på andra platser än hemma, som exempelvis biblioteket.
 • Det är viktigt att man lär sig förstå vad det är för något man studerar. Det spelar ingen roll om man vet svaren om man inte vet varför man får de svaren. Detta kan vara skillnaden mellan att bli godkänd eller få MVG.
 • Man behöver plugga även de trista ämnena, om man vill ha MVG i alla ämnen. Det innebär att tråkiga ämnen behöver lika mycket uppmärksamhet som de roliga ämnena, ibland mer.
 • Sök information och upptäck nya rön i de ämnen som man studerar genom att söka kring dessa på Internet. Det känns mer betydelsefull om man tar reda på vad de kemiska formlerna används till i verkliga livet än att bara lära sig förstå hur dessa fungerar i teorin.
 • Slutligen så ska man inte ge upp vid motgångar utan låt dessa motgångar sporra en till att fortsätta studera med full koncentration. Det är också viktigt att analysera vad som gått fel och varför det gick fel och därefter systematiskt och disciplinerat försöka åtgärda de kunskapsluckor som uppstått.

One Comment

 1. Hej jag går i nian nästa termin. Jag har faktist bra betyg. Denna terminen fick ja 5 A, 4 B,3C,2D och 2E. Men jag e faktiskt inte nöjd, jag vill veta har jag möjlighet att få À i alla ämnen. Men jag har faktist jättesvårt med englskan. Har du tips på vad jag ska göra för att få À i alla ämnen nästa termin..
  MVH
  tack !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *