Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur kan man spara pengar online

spara pengar

Om du gör många av dina inköp på nätet finns det väldigt mycket pengar att spara. Först och främst är det billigare att handla på nätet men sen finns det även vissa saker du kan tänka på för att spara ännu mer pengar än att bara handla i vilken butik som helst.

Använd rabattkoder

Många butiker ger ut så kallade rabattkoder som kan användas i butiken och ger någon form av rabatt. Det kan vara direkt avdrag från priset på de produkter du använder, alltifrån 5% upp till 50% men det kan också handla om exempelvis gratis frakt eller att du får den billigaste varan gratis.

För att hitta rabattkoder gör du en sökning på en sökmotor, skriv butikens namn och sedan rabattkod därefter.

Exempel på sidor med rabattkoder:

Använd prissökmotorer

Innan du gör ett köp så kan du använda dig av en prissökmotor som jämför olika priser på samma produkt. Det finns flera olika sökmotorer men det bästa är om du använder någon av de största.

Dels för att du kan lita mer på att butikerna som finns listade är seriösa men också för att de inhämtar mycket mer prisinformation än de mindre.

Exempel på stora sökmotorer för priser:

Använd cashback och rewardhemsidor

Ett tredje sätt att spara pengar när du handlar online är att använda cashback eller rewardsidor när du handlar. De fungerar genom att du blir medlem och sedan klickar på den butik som du vill handla ifrån. När du genomför ditt köp så får du en viss procent eller fast summa tillbaka på summan du handlat för.

Dessa kan du sedan använda för att handla andra varor. I kombination med rabattkoder kan du genom detta spara väldigt mycket pengar och samtidigt få handla andra fina varor.

Leta efter kampanjer

Även om sökmotorerna listar många priser så är de inte alltid så snabba på att fånga upp tillfälliga kampanjer. Du kan därför försöka se på stora butiker om de just nu genomför någon typ av kampanj som gör att priset är billigare under en viss tidsperiod.

Det kan löna sig att hålla ögonen öppna och leta efter kampanjer som passar dig och de produkter du önskar köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *