Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort svettlukt

Att få bort svettfläckar från kläder kan vara svårt, framförallt om kläderna inte får tvättas i varmt vatten eller ska kemtvättas. Detta leder ofta till att exempelvis kavajer behåller sin svettlukt i åratal, trots att man kemtvättar dessa med jämna mellanrum.

Man ska försöka vädra ut plaggen så ofta och mycket som det är möjligt och även om kläderna endast ska kemtvättas behöver man försiktigt tvätta de områden som luktar med vatten för att få bort lukten. På kemtvätten kan man få råd om hur man går tillväga med att vattentvätta de plagg som kräver kemtvätt.

Om man ofta har problem med svettlukt på kläder som ska kemtvättas, exempelvis kavajer, så kan man sy fast ett tyg inne i kavajen på de områden där man avsätter svett. Då suger dessa tygbitar upp svetten och lukten och dessa kan sedan tas bort och tvättas som vanligt i tvättmaskin.

Andra plagg som utsätts för svåra svettlukter är träningskläder. Vissa träningskläder tål inte att tvättas i hög värme och kan vara svåra att få helt luktfria. Bästa sättet att hantera dessa kläder är att så snart man tar av sig dessa ska man lägga de i en balja med kallt vatten och låta de ligga där några timmar innan man tvättar dessa som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *