Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lindar man handleden

Om man har skadat handleden genom exempelvis överbelastning eller om man har svaga handleder så kan man i förebyggande syfte linda dessa så att man har ett stöd för handleden. Oavsett om man redan har skadat sig eller om man lindar i förebyggande syfte så är metoden densamma.

Det finns speciella lindor att köpa för att linda handleder, som man kan hitta i bland annat sportaffärer, men man kan även använda ett kraftigare bandage från apoteket.

Man börjar med att lägga slutändan på lindan i handflatan och sedan linda mellan tummen och pekfingret ett varv över handflatan och sedan gå nedåt varv för varv över handleden tills man har kommit en bit ned på underarmen. Man ska linda hårt men inte så hårt så att man stoppar blodflödet. Det är viktigt att handleden får stadga av lindan och att rörligheten i handleden blir kort och fast.

Om man har en överbelastad eller skadad handled kan man smörja in handleden med smärtlindrande salva. Man ska låta en skadad handled få vila och inte linda den för att kunna fortsätta att använda denna då det kan förstora skadan.

I samband med styrkelyft eller vid andra ansträngande moment där man vanligtvis använder handleder är det bra att man lindar sina handleder i förebyggande syfte för att undvika skador eller överansträngning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *