Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur fiskar man kräftor

Hur fiskar man kräftor

Kräftfiske är en svensk tradition och det här är något som man kan njuta av tillsammans med familj och vänner. Man behöver vatten där det finns kräftor samt en båt att ta sig ut med. Till detta kommer förstås burar och bete att fånga kräftorna med. Man kan sitta och vänta i båten då man fiskar kräftor. Använder man sig av håvar så ska dessa vittjas var 30-40 minut. Med burar så räcker det att dra upp dessa med några timmars mellanrum, och vissa väntar ännu längre än så. Burarna ska ligga på botten och man brukar fiska på djup som ligger mellan 4-5 meter.

Den som vill veta hur man fiskar kräftor är förstås intresserad av hur man kan få riktigt många på en gång. Här finns det en hel del tips och idéer. En del säger att burarna inte får blänka för mycket för att detta kan avskräcka kräftorna från att klättra in för att få fatt i betet. Det här kan man ganska enkelt ordna genom att använda sina burar tillräckligt mycket, för de kommer snart att tappa glansen då de utsätts för vatten och bottenmaterial.

Mört, gädda och aborre anses vara bra beten, men man får inte hänga upp sig på det där med betet. Om man vill ha riktigt stor fångst så måste man förstås fiska på rätt ställe. Det här är en konst och det är bara de som verkligen känner fiskevattnen väl som vet var man ska sänka burarna för allra bästa resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *