Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort lim från målat trä?

Hur får man bort lim från målat trä

Att ta bort lim från målat trä kan göra att det blir rester kvar eller att hela färgen försvinner där färgen har varit. När man ska ta bort limmet måste man vara försiktig utan att orsaka skada på ytan under själva limmet.

Såhär gör du:

  1. Ta fram en hårfön som du placerar ovanför själva limmet. Sätt på hårfönen på den lägsta inställningen så att det inte blir för varmt. För hårfönen över limmet och känn hela tiden på limmet om det blir mjukare desto mer du fönar.
  2. Skrubba lite med ditt finger på limmet när det börjar lossna upp. När det är tillräckligt varmt så ska det börja lossna ganska enkelt.
  3. Blanda nu varmt vatten med några få droppar av såpa i en balja, hink eller dylikt. Du ska blanda så mycket så att du kan blöta ner hela den ytan där du vill ta bort limmet. Häll sedan lite av blandningen över området där limmet sitter och låt det vara kvar några minuter. Torka upp överbliven såpa och skrubba sedan med dina fingrar igen för att ta bort resterna som sitter kvar.
  4. Skrubba sedan med en blöt trasa så att du inte förstör ytan eller tar bort färgen på träet. Fortsätt att skrubba försiktigt med trasan tills allt lim är borttaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *