Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur botar man en depression

Hur botar man en depression

Depression är en av våra vanligaste sjukdomar idag och drabbar 25 % av alla män och 50 % av alla kvinnor någon gång i livet. Att man får en depression kan bero på många orsaker bland annat att man är utarbetat, att det inträffat en tragedi som berör en eller att man har problem som leder till att allt känns hopplöst. En depression kan även vara ärftligt eller bero på att man varit utsatt för psykisk mobbing.

Personer som lider av depression är djupt nedstämda och får ofta dåligt självförtroende och har ofta skuldkänslor vilket leder till att de flesta får svårt att sova och äta och känner sig allmänt orkeslösa samtidigt som de har svårt att fokusera på och lösa olika uppgifter vilket i sin tur skapar irritation och stress.

En depression är långvarig och det är inte enkelt att ta sig ur en depression på egen hand, även om vissa lyckas, oftast behöver man professionell hjälp för att komma ur sin depression. Det finns olika former av depression och vissa personer lider så svårt av depression att de drar sig undan allt och alla och stänger in sig i sin bostad. Det finns även personer som lider av depression periodvis.

För att bota en depression behöver man uppsöka en psykolog som kan hjälpa en att komma tillrätta med de grundläggande orsakerna till att man hamnat i en depression. I vissa fall kan det även krävas att man ordineras läkemedel för att bromsa de känslor som uppstår så att man fungerar någorlunda i den vanliga vardagen.

Om man inte bearbetar sin depression i någon form så kan den förvärras och leda till akut sjukdomstillstånd och även till självmordstankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *