Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en tenta

Inför en tenta brukar ofta nervositet och stress göra sig påmind då man funderar över hur pass väl förberedd man är inför tentan, men det finns inga skäl till att stressa upp sig om man gör sitt bästa för att förberedda sig inför tentan, det handlar egentligen bara om att sätta av tid och att metodiskt studera in de ämnen som tentan berör.

Man bör läsa igenom studieböckerna som omfattar de delar som finns på tentan. Det är ingen mening att lägga för mycket fokus på all text genom att återupprepa den, utan har man läst igenom den en gång noggrant så att man förstår innebörden i texten så brukar den fasta i minnet.

När man senare skriver sin tenta så är det bra att man är ordentligt utvilad och har hunnit äta en bra frukost för det finns ingenting som kan störa koncentrationen mer än att man är trött eller hungrig när man behöver all energi till att fokusera på tentan.

När man sedan sitter för att skriva sin tenta så bör man börja med att snabbt gå igenom tentan och se efter om det är några frågor som kan bli besvärliga och försöker därefter att planera tiden för dessa frågor så att man inte lägger ned för mycket tid på sådant som man ändå inte kan de direkta svaren på.

De flesta väljer att svara på varje fråga i turordning men det är bättre att först snabbt klara av de frågor man enkelt kan svara på och sedan lägga ned den kvarvarande tiden på de frågor som behöver lite mer tankearbete.

När man har svarat på alla frågor så är det bra om man går tillbaka till början igen och går igenom alla frågor på nytt, kanske man har missat något eller behöver förtydliga något svar.

Det viktigaste när man skriver en tenta är att man är lugn, metodisk och fokuserad och detta tillsammans med att man är ordentligt påläst gör att man klarar av alla tentor utan större problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.