Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur planterar man hyacinter

Att få sina vackra julblommor att återuppstå, oftast i en ännu vackrare skepnad, går alldeles utmärkt. När hyacinten har fått blomma färdigt så klipper man av alla stängslar allt eftersom de vissnar.

Låt sedan lökarna få vila i en balja eller i en låda där man har täckt botten med vanlig blomjord. Därefter så vattnar man lökarna med jämna mellanrum med ett vatten som man har tillsatt lite växtnäring till. Så snart alla blad har vissnat så slutar man att vattna lökarna och förvarar dessa sedan på en sval, torr och mörk plats tills det är dags att plantera dessa under våren eller hösten.

Det är svårt att få ett bra resultat om man planerar att odla hyacinterna inomhus och därför rekommenderas att man alltid planterar lökarna utomhus om man vill att de ska blomma. Man kan dock börja med att plantera dessa i en kruka inomhus för att sedan plantera dessa utomhus när de börjar växa upp.

Hyacinterna ska helst planteras i matjord uppblandad med sand för bästa resultat. Odlingstiden är från maj fram till oktober. Oftast brukar man inte få hyacinter att blomma första året men om de överlever första vintern kommer de sedan att blomma år efter år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *