Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur adressändrar man

Vi lever i dag i en värld, där människor flyttar mycket. Förr i tiden var det vanligt att man föddes, växte upp, bildade familj och dog på samma ställe, men idag flyttar man mycket mer.

Det finns många anledningar till att man vill eller behöver flytta. Det kan vara för studier, jobb, kärlek, äventyr och så vidare, men det kan också vara en ekonomisk fråga.

Kanske hade man helst av allt velat köpa hus i området där man vuxit upp, men inte har råd och därför tvingas flytta till en annan del av staden eller landet. En del människor väljer ju dessutom till och med att flytta till andra länder.

Varje gång man flyttar bör man göra en adressändring, både för Skatteverkets folkbokföring och för att få sin post till rätt adress.

  1. Hos Skatteverket kan man enkelt göra en så kallad flyttanmälan på deras hemsida, www.skatteverket.se. Här kan man endast göra flyttanmälan inom Sverige, så vid flytt till utlandet måste man uppsöka ett av Skatteverkets kontor.
  • Flyttanmälan hos Skatteverket är helt gratis.
  1. Adressändringen för posten görs lika enkelt på Adressändrings hemsida, www.adressandring.se, där man kan göra adressändring både inom Sverige och till utlandet. Här finns även en möjlighet att få sin post eftersänd under 12 månader till sin nya postadress.
  • Adressändringen är helt gratis.
  • För eftersändning av post tas en avgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *