Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur hittar man friluftsområden och naturreservat i Sverige?

Hur hittar man friluftsområden och naturreservat i Sverige

I naturen känner många människor en ro och där finns utrymme för återhämtning i en atmosfär som vi ofta inte är i. Men att hitta bra naturområden är inte alltid det enklaste, speciellt om man är på en ny plats eller nyligen har flyttat till exempel.

Det absolut bästa sättet att hitta naturområden är att gå in på Länsstyrelsen hemsida som finns för varje region i vårt land.

Denna sida är uppdaterad enligt områdets bestämmelser och nya naturreservat och är en bra översikt för dig som vill ha information om nya uppdateringar eller bara vill veta specifikt vad det finns för möjligheter i ett enskilt område.

Du kan också söka område genom en karta där du till exempel kan se vilka som ligger i närheten av ditt hem. För Skåne har länstyrelsen följande sida: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besok-och-upptack.html

Om du inte hittar något grönområde i närheten av där du bor genom Länsstyrelsens hemsida så kan du använda Google maps för att hitta grönområden. Välj då att kolla genom satellit så kan du gå igenom områden i närheten av ditt hem för att se om där finns något grönområde eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *