Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur bokför man frakt

Hur bokför man frakt

Man måste bokföra frakt. Det här är det lag på, och om man inte är säker på hur man ska bokföra frakt så kan det vara smart att betala ett redovisningsföretag för att ta hand om den här biten. Om man gör fel i sin redovisning så kan det verkligen bli problematiskt, och det sista man som företagare vill se är ett meddelande från Skatteverket om att de skulle vilja se ens huvudbok för att klara ut saker och ting…

Det vanligaste är att man redovisar utgifter för frakt på samma konto som man redovisar kostnaden för varorna som har fraktats. Om man får varor från ett annat land så är det som mottagare som man har ansvar för att ta hand om de tullavgifter som eventuellt har uppstått. Det omvända gäller även då man kanske skickar varor och ska redovisa kostnaderna som uppstod i samband med frakten. Man måste ange ingående moms som en negativ skuld i sin räkning till dess att man har betalat momsskulden.

Man kommer att bokföra kostnaden för frakt som en tillgång så länge som redovisningsenhetens resurser inte har förbrukats. När detta sker så kommer man att göra om icke förbrukade resurser till en kostnad i räkningen av resultaten. Om man ska redovisa kostnader för frakt av varor som man själv har sålt så ska detta bokföras precis som vad det är, nämligen frakt och transport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *