Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur väljer man rätt resväska?

Hur väljer man rätt resväska?

Många tycker att det bästa som finns är att ge sig ut och resa. En resa behöver inte alltid betyda att man lämnar Sverige eller att man reser långt, men många förknippar resande med att man reser utomlands. Oavsett vilket så är det både skönt och viktigt att man packar rätt när man reser.

Att välja en resväska kanske inte alltid är så lätt och det finns faktiskt en hel del att tänka på när man ska välja resväska. Många gånger är smaken som baken, det vill säga delad och så även när det gäller vilken resväska man föredrar.

Det allra viktigaste när man väljer resväska är att den känns enkel och smidig och inte alltför tung att dra runt på.

Tänk på det här vid val av resväska

Om man ska ut och flyga så är det viktigt att man ser över vilka mått resväskan har. Det är extra viktigt när man ska använda väskan som handbagage i flyget.

Då är många flygbolag stenhårda med att väskan inte får vara för stor. Är man osäker på vilka regler som gäller så kan man be både flygbolaget och affären där man köper sin väska om hjälp.

Vidare kan valet av material vara viktigt för många. En mjuk resväska är ofta lättare att få in i hyllorna på planet eftersom de är lite mer flexibla. De är också billigare än de hårda resväskorna och om de skulle gå i sönder är de också lättare att laga. Mjuka resväskor brukar också gå att spänna in så att de blir mindre om man inte packar väskan full.

Tycker man att det är viktigt att det man packar förvaras väl, så kan det vara bättre att välja en hård resväska. Stötar och andra saker som en väska kan utsättas för, berör ofta inte innehållet i en hård väska. Hårda resväskor är dyrare i inköp men skyddar packningen bättre.

En väska med hjul underlättar

Att välja en resväska med hjul är smart, då kan man dra väskan efter eller bredvid sig. Man sparar ryggen när man slipper bära på tunga väskor. Vill man ha en stabil väska som dessutom är stor så brukar det rekommenderas att väskan har två hjul så den är lättare att köra.

Packar man ofta väldigt tungt så kan det dock vara bra med fyra hjul för att skona sin kropp.

En liten resväska brukar vara mest hanterbar och bekvämast att hantera om den har fyra hjul istället för två. Det finns såklart även väskor utan hjul men det säger sig själv att om man packar tungt, blir det jobbigt att bära den med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *