Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur tränar man magen

Magens muskelgrupper aktiveras i många andra övningar för kroppen och får normalt den träning den behöver för att växa och bli starkare. Magmusklerna är dock en viktig muskel att träna för många, utseendemässigt, så att de har ett sexpack att visa upp på stranden under sommaren.

För att få ett sexpack på magen krävs dock lite mer än att bara träna muskelaturen, man behöver även förbränna fett på magen vilket lämpligast görs genom bra kost och nötning av magmusklerna genom promenader eller löpning, själklart i kombination med styrketräning.

Situps
En av de effektivaste övningarna man kan göra för att träna magmuskler är situps. Denna övning genomförs liggande på rygg på golvet. Liggande raklång på golvet så lyfter man upp överkroppen med hjälp av magmusklerna samtidigt som benen ligger raka på golvet. Det ska ta cirka 2 sekunder att gå från golvet och upp, där ska man stanna till en sekund, och sedan låta det ta cirka 2 sekunder att sakta sänka kroppen till golvet. Gå inte ända ned till golvet och i viloläge utan stanna när ryggen är strax ovanför golvet och repetera övningen tills dess att magmuskelaturen är väl genomtränad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *