Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur bokför man representation

Hur bokför man representation

För att bokföra representation så måste man vara noga med att förstå vad som kan anses vara en representationsavgift och vad som inte är det.  Man kan tala om två typer av representation och dessa är intern och extern representation. Den externa varianten används i syftet att skapa nya kundrelationer eller förstärka de som redan finns genom möten och aktiviteter där mat och underhållning kan ingå som en del av evenemanget.

Det gäller alltså att kunna påvisa att frukosten, maten till mötet, middagen, sportevenemanget eller vad man nu har tagit med sina kunder på, verkligen relaterar till företagets aktivitet. Om man inte kan bevisa detta så får man inte göra skatteavdrag för dessa aktiviteter.

För att ta reda på hur mycket som är avdragsgillt så ska man ta en titt på de regler som gäller just nu hos Skatteverket. Det här är nämligen information som kan förändras i takt med att politiken för företagens verksamhet förändras. Rent praktiskt så sparar man kvitton för sina utgifter, och för aktiebolag och enskild firma så ska dessa redovisas i deklarationen. I bokföringen av representationen så måste man ange beloppet som är avdragsgillt, beloppet som inte är avdragsgillt, samt den ingående momsen. Man måste hålla koll på delen som inte är avdragsgill eftersom denna kostnad, beroende på bolagsform, måste tas upp i deklarationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *