Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lever en buddhist?

Precis som med de flesta andra religioner så lever en buddhist som alla andra utan några större inskränkningar på sin vardag. Dock består buddhismen av olika läror som man försöker följa.

En sann buddhist besöker tempel med jämna mellanrum där de tänder ljus, rökelse och lägger blommor vid ett altare. En buddhist kan aldrig kräva saker utan istället så önskar de sig olika saker som ett bra liv, friska barn eller att någon händelse ska utveckla sig väl.

Detta gör man genom att sätta sig framför en Buddha-staty och sätta ihop händerna mot varandra i ansiktshöjd.  Därefter önskar man sig något och visar sedan sin vördnad genom att buga och sätta händerna i golvet tre gånger.

En sann buddhist lever efter mottot ”Gör någonting bra så kommer någonting bra till en själv. Gör någonting dåligt så kommer någonting dåligt till en själv”. Detta innebär att en buddhist är givmild och delar med sig av vad de har, oavsett hur fattiga de själva än är.

Varje morgon, vid gryningen, ger en sann buddhist munkar mat. Munkarna vandrar längs gatorna och efter vägen knäböjer sig buddhister och ger munkarna mat och gåvor, som de tidigare har tillagat under tidig morgon.

En buddhist lever efter olika läror. Dessa läror är logiska och bygger egentligen på rent bondförnuft exempelvis att man ska hjälpa varandra, att man inte ska vara otrogen mot sin fru och att man inte ska nyttja droger och alkohol eller ägna sig åt överdrivna sexuella aktiviteter.

En sann buddhist dricker inte alkohol under den period på 3 månader som munkarna går in i templet. Under denna period får munkarna inte äta under dagtid utan endast under tidig morgon och buddhisterna hedrar munkarna genom att avhålla sig från alkohol och andra förnöjelser.

Efter att de tre månaderna har gått besöker en buddhist ett tempel för att bidra med gåvor som bland annat kläder, mat och andra nyttoprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *