Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur man planerar inför långresan?

Planera inför långresan.

När man har bestämt sig för att man vill göra en långresa så finns det ett flertal saker som man behöver planera inför denna resa. Många åker på långresor för att stanna över vintern eller andra delar av året.

Att resa på en längre tid, till ett eller flera ställen, gör att man får en helt annan upplevelse än när man åker på en kort charterresa. Det ställer även helt andra krav på planering inför resan.

Här ger vi råd för hur man ska planera inför sin långresa.

Planera inför långresan

 • Välj resmål med omsorg. Att resa över en längre tid innebär att man får mer tid att uppleva resmålet men även tid att integrera sig med lokalbefolkningen. Om man reser på en långresa till de traditionella chartermålen som Madeira, Kanarieöarna eller liknande så behöver inte omställningen bli så stor då det är resmål som tar emot turister året om.

  Väljer man dock andra resmål där det inte är högsäsong vid tiden för ens resa så behöver man ställa in sig på att leva och uppföra sig som lokalbefolkningen. Har man tänkt resa runt till olika resmål är det bra att man har en rimlig reseplanering för de olika resemålen så att man slipper stressa på sin resa.

 • Resesällskap. Reser man med sin partner eller sin familj så är detta en punkt som man inte behöver tänka så mycket på. Men om man reser med kompisar eller i en grupp med andra resenärer så är det bra att man tänker igenom och planerar resan ordentligt tillsammans.

  Det är viktigt att man har samma mål och trivs bra ihop för att en långresa ska vara lyckad och inte sluta med att man går skilda vägar längs resan på grund av att man är oense.

 • Resebudget. Att resa på en långresa under en längre tid innebär att man oftast är beroende av de pengar man har tillgång till då man vanligtvis inte har några inkomster under tiden man reser.

  Det kräver att man har en bra resebudget så man vet vad det kostar och hur mycket pengar man kan spendera under olika tidsperioder eller på olika resmål. Det är även bra om man kan samla på sig en liten buffert som finns inom räckhåll om reskassan trynar eller om olyckan är framme.

  Att vara utan pengar då halva resan återstår är inget som man vill vara med om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *