Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man guld

Guld har nästan alltid varit en trygg och bra investering för den som önskar en bra avkastning. De senaste 8 åren har guldet ökat i försäljningsvärde med drygt 300 %. Att investera i guld bör göras på lång sikt även om det finns stora möjligheter att göra klipp på korta investeringar över några dagar.

Man kan köpa antingen fysiskt guld i form av tackor eller mynt. Det finns ett antal stora bolag där man säkert kan köpa fysiskt guld som bland annat guldcentralen.se eller direkt från Bolidens gruva. De större bankerna kan även hjälpa till med köp av guld, men då endast i större kvantiteter.

Ett annat sätt att investera i guld är att köpa pappersguld. Då köper man sitt innehav i form av värdepapper istället för fysiskt guld. Det innebär att köpet sker till guldets värde dag ett och kan sedan säljas till det värde som guldet har den dag man säljer. Man kan köpa pappersguld i olika mängder, allt från gram till kilon, dock har vissa banker som säljer pappersguld krav på att köpen sker i kilon.

Att investera i pappersguld är jämförbart med att handla aktier. Dagspriserna anges med köp och säljkurs och guldet kan köpas eller säljas direkt i realtid eller så kan man själv ange högsta alternativt minsta pris för köp och sälj vilket då innebär att allt sker automatiskt när och om förutsättningarna som man angett för handeln uppnås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *