Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort leverfläckar

 

Alla får större eller mindre leverfläckar i större eller mindre omfattning från att man fyller ett år fram till man fyller cirka 30 år. Dessa leverfläckar är oftast helt ofarliga och benämns även i vissa fall som födelsemärken.

Att ta bort leverfläckar är idag både enkelt och snabbt utfört och det finns flera olika metoder att använda sig av, beroende på leverfläckens placering och på patientens önskemål. Bland annat kan man frysa bort en leverfläck eller så kan man ta bort en leverfläck med ett kirurgiskt ingrepp, vilket används om man misstänker att leverfläcken har ändrat färg, men det vanligaste sättet att ta bort en leverfläck är med laser som oftast bara kräver en behandling och som efterlämnar ett minimalt ärr.

Innan man kan ta bort en leverfläck krävs det att man först har genomgått en läkarundersökning där en läkare har bedömt leverfläcken så att det inte föreligger risk för tumörer eller hudcancer. När läkaren har konstaterat att leverfläcken kan tas bort så kan man beställa tid på en laserklinik för att bränna bort leverfläcken.

Om läkaren anser att leverfläcken är misstänkt så kan man fortfarande ta bort leverfläcken men då på kirurgisk väg och därefter skickas leverfläcken in för medicinsk undersökning.

Att ta bort en leverfläck med laser kostar cirka 2000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *