Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur dejtar man

Att gå på dejt med någon behöver inte vara svårt, det handlar om att visa upp sina bästa sidor och använda sitt sunda förnuft. Man ska lyssna på den andra, försöka förstå och prata om sådant som är intressant. Skämt och skvaller ska man vara mycket sparsam med och man ska inte heller berätta för mycket om sig själv, har man till exempel ett tidigare förhållande kan man nämna det men inte utveckla det i detalj och framförallt ska man inte lägga skulden på den andra partnern att förhållandet inte fungera.

Om man vill att dejten ska leda till ett förhållande så är det viktigt att man har några beröringspunkter gemensamt. En av dessa är att man kan prata med varandra och på en dejt så kommer båda partnerna att göra allt för att visa upp sina bästa sidor och för att komma varandra lite djupare in på livet så kan man försöka se över vilka gemensamma intressen man har. Man kan nämna vad man själv är intresserad av, mycket kort, för att se hur det mottas av ens dejt. Om denne är intresserad så kommer denne att be dig eller utveckla diskussionen kring detta själv. Det är också bra om man kan diskutera vad man har för mål i livet, kanske de skiljer så pass så att de är omöjliga att kombinera eller så kan det vara så att det är era framtidsplaner som ni har gemensamt.

Har man haft ett tidigare förhållande så är det lätt att man dras till samma typ av person, ofta är det ett specifikt utseende och vissa egenskaper som man föll för första gången och därmed är det lättare att falla för någon ny som är lik denna person. Man ska dock försäkra sig om att den man dejtar inte har alla de dåliga egenskaper som den person man har brutit upp med.

Det är viktigt att den person man ska inleda ett förhållande med är stark och trygg i sig själv. Gott självförtroende, positiv och öppen är några bra egenskaper andra är att det ska vara lätt att prata och förstå varandra. Ett långvarigt förhållande kräver två saker, dels att det finns utrymme för en personlig integritet och dels att det finns gemensamma värderingar och intressen som innebär att man vill tillbringa tid med varandra.

Det är svårt att diskutera eller få en uppfattning om allt detta på en dejt men om den följs upp av ytterligare dejter och telefonsamtal så bör man försöka återkomma till sådant som är viktigt för en själv för att få ett förhållande att fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *