Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur refererar man

När man skriver faktamässiga texter eller baserar delar av texten på annans information är det viktigt att man refererar till de källor som man har använt som underlag för den text man skrivit. På så sätt kan man dels skydda sig från felaktigheter i texten samtidigt som man kan hänvisa läsaren till originaltexten där läsaren kan få mer och fördjupad information.

Det är vanligt att man refererar genom att inom parantes i texten ange källa till informationen. Man kan även i slutet på texten göra ett källhänvisningsbibliotek med information och eventuella länkar till källorna.

Normalt brukar man inom parantes ange personens namn och utgivningsår när man hänvisar till källa. Finns källan läsbar på Internet kan man göra texten klickbar så att läsaren kan klicka sig till informationen.

Att referera till källor gör ens text mer uppskattad och mer trovärdig och är en viktig del om man skriver texter som är vägledande eller informerande inom olika områden. Dessutom är det kutym att man inte använder annan persons information och texter utan att hänvisa till upphovsmakaren av texten/informationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *