Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur kan man tjäna pengar på sin hemsida

Hur kan jag tjäna pengar på min hemsida?

När man driver en hemsida tar det ofta lång tid att underhålla och har man många besökare är det naturligt att man vill tjäna pengar på sin hemsida. Det finns flertalet olika metoder för att du ska få intäkter till din hemsida och några av de enklaste är kontextuella annonser där den mest kända är Google Adsense.

Ersättningsmodeller

Det finns väldigt många olika ersättningsmodeller, dvs. hur du får betalt för den annonsering du förmedlar. Vanligast är det att man antingen får betalt för klick, per tusen visningar, sale och lead.

Klick (CPC) betyder att du får betalt för varje klick som du förmedlar genom en annons, per tusen visningar (CPM) innebär att du får en viss summa för varje gång annonsen har visats 1000 gånger.

Sale betyder att du får en viss procentsats eller fast summa på varje order du förmedlar till dina annonsörer och slutligen lead betyder att du får betalt för exempelvis att någon registrerar sig på din annonsörs hemsida.

Här finns några alternativ som du kan tjäna pengar på din hemsida:

  • Bli en affiliate – Genom att bli en så kallad Affiliate kan du tjäna pengar på att visa annonser och sedan tjäna pengar på att folk registrerar sig (Lead) eller köper saker (Sale) från de annonsörer som du visar.

    Det är viktigt att du försöker visa relevanta annonser på din hemsida då du ökar chansen att folk faktiskt kommer köpa från dina annonsörer. Läs också noga igenom villkoren för respektive affiliate-nätverk så att allt går rätt till. Ett bra affiliate-nätverk att starta med är Adtraction och Adrecord som har annonsörer från en mängd olika kategorier.

  • Google Adsense – Google Adsense är så kallad kontextuell annonsering men innefattar även visning av bildannonser. När du registrerar dig på Google Adsense kommer ditt konto först att granskas och likaså din hemsida. Det är viktigt att du uppfyller alla de villkor som Google Adsense ställer på sina publishers (de som visar annonserna).

    När du har blivit godkänd lägger du in en liten kodsnutt på den plats där du vill visa annonserna. När användarna ser dina annonser kommer de eventuellt klicka på dessa och du kommer då få betalt. Du kommer aldrig behöva oroa dig över att sköta dina annonser eftersom detta sköts helt automatiskt av Googles algoritmer.

Det finns självklart fler vägar för dig att tjäna pengar på din hemsida men ovanstående är något att börja med för att sedan gå vidare med andra metoder. Tänk på att det kan ta lång tid att lära sig vad som fungerar och vad som inte gör det.

Alltifrån annonsplacering och annonsens relevans till innehållet är sådant som spelar en stor roll och kan avgöra om du kommer tjäna några pengar på din hemsida eller ej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *