Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur kan sagan om ringen tolkas

J.R.R Tolkiens roman Sagan om ringen handlar om en ring som ger en oerhörd makt till dess innehavare. Ringen smiddes av mörkrets härskare, som heter Sauron, och gav denne makt över andra innehavare av ringar, ringar som han delade ut till sina fiender. Men efter ett krig så försvann ringen och var försvunnen i årtusenden tills den en dag hittas igen. Efter att det har gått upp för den nya innehavaren av ringen vilken kraft ringen har så påbörjas ett försök att återlämna ringen till den plats där den smiddes, vilket är den enda plats där den kan förstöras.

Sagan om ringen är en del i en serie böcker i samma historia och den har filmats i flera olika versioner. Många har försökt att tolka vad historien egentligen handlar om och hur man skulle kunna översätta den till vårt samhälle som vi lever i idag.

Att Sagan om ringen handlar om gott och ont framgår med all tydlighet och vissa har försökt att göra liknelser till bibeln. Egentligen finns det flera olika sätt att tolka Sagan om ringen och det går inte direkt att säga om det är rätt eller fel. De finns även liknelser som påminner om rasfientlighet men även överförmynderi och diktatur. På ena sidan finns de onda som vill komma över ringen för att kunna härska medan det på andra sidan finns de goda som inte vill utnyttja ringens krafter utan istället förstöra den för att ingen annan ska kunna härska över dem alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *