Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur försäkrar man bilen

Hur försäkrar man bilen

Hur försäkrar man bilen som ska användas på söndagar då det är soligt och torr mark utanför? Hur försäkrar man bilen som ska köra i ur och skur? En bil ska enligt lag försäkras och man måste minst ha tecknat det som kallas för trafikförsäkring. Det här är en försäkring som täcker för skador som man utsätter andra för men den ger inget tillbaka om man själv utsätts för skador.

Många väljer det som kallas för halvförsäkring. Här ingår det rättsskydd, samt försäkring om bilen utsätts för brand, glasskador, stöld eller maskinskador. När man tar det som kallas för helförsäkring så ingår både trafikförsäkring och halvförsäkring, och man har då ett komplett skydd mot alla former av skador som bilen kan utsättas för.

Det råder stor konkurrens på försäkringsmarknaden och även om det är mycket lätt att teckna en bilförsäkring direkt online så ska man jämföra priser först. Man kan alltid ringa till olika bolag och höra sig för, men det finns även särskilda sajter på nätet där man snabbt kan klicka in sin information och få de bästa prisförslagen. Tänk på att man kan påverka priset på sin försäkring genom att lägga till eller plocka bort särskilda tillägg. Det är viktigt att man noga läser villkoren för sin försäkring så att man inte betalar för punkter som man alls inte har någon användning för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *