Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur byter man köksluckor i ett kök

En billigare åtgärd men ändå ett stort lyft för köket, om man jämför med en köksrenovering, är att byta ut skåpsluckorna i köket till nya fräscha luckor. Det finns ett stort urval av köksluckor att välja mellan både när det gäller utformning men även träslag och handtag.

Om man har standardmått på sina köksluckor så kan man finna köksluckor hos de flesta byggvaruhusen eller på Ikea. Man kan även använda sina egna befintliga köksluckor och renovera dessa och sedan lacka själv eller skicka in dessa för lackning hos en lackerare.

Köksluckor med glas i olika nyanser och med olika ramar och mönster kan få köket att kännas nytt och till och med större.

Att byta ut köksluckorna i köket behöver inte bli så dyrt. De nya luckorna kan fästas i de befintliga ramstommarna och har man specialmått på sina köksluckor kan man mot en kostnad beställa köksluckor utifrån dessa mått.

Vill man göra hela arbetet själv så fungerar det också. Då får man tillverka köksluckorna och sedan lacka dessa själv. Det tar lite längre tid men då får man precis som man vill ha samtidigt som det blir billigare.

I samband med att man byter ut köksluckorna bör man passa på att rengöra skåpen och lacka/måla ramarna samtidigt så att de nya köksluckorna utseendemässigt passar in i de gamla skåpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *