Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man större rumpa

Det finns inga läkemedel eller ingrepp man kan göra för att få en större rumpa utan det finns bara två metoder för att bygga upp sin rumpa, den ena metoden är att gå upp i vikt och på så sätt få ett större fettlager på rumpan och den andra metoden är att träna upp musklerna i rumpan.

Den sista metoden brukar vara den vanligaste metoden, då man ofta även går upp på andra delar av kroppen när man ökar i vikt. Det finns flera bra träningsprogram för att träna upp sätesmuskulaturen och samtidigt få en fastare rumpa.

Knäböj, att gå djupt ned på huk och sedan resa sig upp med hjälp av benmusklerna bygger upp musklerna även runt rumpan. Övningarna kan utföras med eller utan vikter men för bäst resultat bör man efter åtminstone ett tag att tillämpa vikter så att man får ett ökat motstånd allt eftersom benen blir starkare.

En annan träningsmetod är utfall, det innebär att man ställer sig med benen isär, i höjd med höfterna, drar in magen hårt och därefter tar ett stort steg framåt med det ena benet. Knäböj därefter i denna ställning båda benen så att det kvarstående benets knä nästan nuddar golvet och lyft sedan upp kroppen igen med det ben som man tog klivet med. Tyngden ska vila på det främre benets fotsula för att få bäst resultat. Utför knäböjningen ett antal gånger och växla därefter ben.

Att gå i trappor påverkar också musklerna i rumpan, passa därför på att alltid ta trapporna när dessa finns istället för hissen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *