Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur knäcker man ett lösenord

Man kan ha flera olika skäl till att vilja knäcka ett lösenord, det kan vara att man har glömt lösenordet eller att man har fått överta något lösenordsskyddat program eller internettjänst. Att knäcka ett lösenord kan gå ganska enkelt beroende på om man har tillgång till datorn eller e-postadressen som är kopplat till lösenordet, annars kan det vara lite svårare även om det inte är helt omöjligt.

Ska man knäcka lösenordet för inloggningen på en dator så finns det flera program på Internet man kan ladda ned. Med dessa program gör man en startskiva för datorn som man sedan startar upp datorn på. Därefter så söker programmet fram det nuvarande lösenordet vilket man sedan kan använda för att logga in på datorn.

Behöver man lösenordet för någon Internettjänst så kan man återställa lösenordet. När man återställer ett lösenord så skickas ett nytt lösenord till den e-postadress som man använde när man registrerade kontot på tjänsten. Detta kräver dock att man har tillgång till den e-post som användes då man registrerade kontot.

Saknar man tillgång till e-postadressen så finns det flera Internettjänster där man kan återställa ett lösenord genom att svara på en hemlig fråga. Dessa frågor brukar vara begränsade och kan vara frågor som namnet på sin mamma, som ogift, namnet på sitt husdjur eller namnet på en skola man har gått i. Har man tillgång till dessa uppgifter så kan man på så sätt återställa sitt lösenord och få tillgång till tjänsten.

Behöver man knäcka lösenord i ett installerat program eller för en lösenordsskyddad fil så finns det flera program på nätet som kan hjälpa en med detta. Dessa program använder sig av enorma ordlistor som de använder för att försöka knäcka lösenordet.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *