Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en egen låt

Det finns olika sätt att skriva låtar på, antingen skriver man musik till en text eller så skriver man text till musik. De som skriver låtar brukar ofta nynna fram låten först, de bygger sakta upp nynnandet till något konkret som de sedan översätter till musik med hjälp av musikinstrument.

En låt består oftast av en melodi som har en refräng som lyfter låten. Någonstans mitt i låten brukar man lägga in något som ger ett kort avbräck i låten som ett gitarrsolo eller en avstickande melodislinga. Låtens inledning är viktig då det är den delen som kommer att fånga lyssnarens intresse för låten.

När man har musiken klar för sig, oftast melodin som utgör verserna och refrängen, så kan man skriva texten. När man skriver texten till en låt så börjar utifrån det tema som låten ska handla om, det kan vara en kärlekssång, handla om krig eller något annan händelse, verklig eller endast fantasi. Sedan så skriver man texten så att den passar in med melodin, oftast så trycker man på budskapet i refrängen.

När man skriver låtar så finns det egentliga inga mallar eller regler att hålla sig till utan en låt kan skrivas och låta precis hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *