Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur renoverar man ett kök

En av de platser där man vistas mest av sin vakna tid i hemmet är oftast i köket. I köket träffar man sina vänner, lagar och äter mat flera gånger om dagen samtidigt som det rent allmänt är en central plats i hemmet där man umgås med familjen.

När man vill ha förnyelse så är det ofta förändringar i köket som först kommer upp i ens tankar. Det handlar om att få mer plats, ljusare kök, bättre utrymme för matlagning men även om besparingar genom att införskaffa energisnålare vitvaror. Dessutom så är ett nyrenoverat kök en bidragande orsak till att värdet på bostaden stiger med flera procent.

Att renovera sitt kök är oftast ett större projekt, mycket beroende på att det är en så viktig plats i hemmet. Därför bör en renovering föregås av planering som innebär att man så snabbt som möjligt får in de nya inventarierna efter att man har gjort i ordning väggar och golv.

En renovering av köket omfattas av följande delar

–          Riva ut befintliga skåp, bänkar och vitvaror.

–          Total rengöring av väggar och golv och därefter spackla väggar för att fylla ut hål och ojämnheter.

–          Måla väggar och tak

–          Slipa eller byta ut golvet, beroende på vilket golv man har och framöver vill ha.

–          Därefter ska de nya diskbänkarna och skåpen in och sättas på plats. Dessa kan man hitta på Ikea eller någon annat möbelvaruhus.

–          Slutligen ska armatur och vitvaror installeras och om man väljer energisnåla vitvaror så kan man spara in en hel del på elkostnaden under en lång tid framöver vilket gör att köksrenoveringen i slutändan inte blev så dyr.

En köksrenovering behöver inte ta så lång tid eller bli så dyr utan det kan man själv klara av under en till två veckors tid, lämpligen under semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *