Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man mindre lår

Låren är en av de kroppsdelar som det är svårt att styra över och även om man är normalviktigt så kan man få stora lår, så kallade ridbyxlår. Om man är överviktig så behöver man gå ned i vikt generellt för att få mindre lår då man inte själv kan bestämma var kroppen ska förbränna fett.

För att få mindre lår behöver man träna lårmusklerna vilket ger låret slankare former, dock ska man enbart använda kroppen som redskap när man vill ha mindre lår så man inte tränar upp musklerna så de blir stora, utan de ska snarare aktiveras genom många repetitioner så de blir smidiga.

Knäböj är en bra övning som får lårmusklerna att arbeta. Denna övning ska genomföras enbart med kroppen och man ska inte använda några vikter.

Man ställer sig med fötterna isär, längs med höfterna, och sänker sig därefter ned, genom att böja knäna, på huk. Se till att ryggen hela tiden är rak och håll in magen så mycket det går. Lyft därefter upp kroppen enbart med hjälp av benkraften. För bättre balans kan man hålla händerna utsträckta framför sig och har man svårt att gå ned fristående kan man ta hjälp av en vägg som man kan ha som stöd för ryggen. Upprepa denna övning ett antal gånger i olika omgångar, men kort vilopaus mellan omgångarna.

Andra bra övningar för att få smidigare lår är bland annat att gå i trappor, ta promenader eller dansa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.