Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en bokrecension

En bokrecension är det få gånger man skriver i livet, det är nog endast i samband med att man går i skolan. Men att lära sig att recensera saker i allmänhet är mycket användbart och fungerar på betydligt mer saker i samhället än bara böcker.

En bra bokrecension innehåller en sammanfattning av bokens handling, en beskrivning av bokens huvudpersoner och en analys av bokens budskap. Man börjar inleda recensionen med att berätta vad boken heter och vilken författare det är som skrivit boken. Man kan även kort beskriva författarens tidigare meriter, om denna författare har skrivit flera böcker.

Därefter beskriver man kortfattat vad boken handlar om. Man tar då upp bokens huvudhandling, vilken miljö som handlingen utspelar sig i och vilken tidsepok. Denna inledning bör ge en bra beskrivning om bokens tema.

Sedan beskriver man kortfattat de huvudpersoner som agerar i boken, beskriv deras egenskaper och vilken roll de har i bokens berättelse. Är det någon eller några personer som är extra viktiga för bokens handling kan man utveckla deras medverkan och beskriva varför dessa är så viktiga för berättelsen.

Slutligen sammanfattar man boken genom att man analyserar handlingen, huvudpersonerna och sättet att skriva boken på. Här kan man beskriva vilken upplevelse boken ger och hur bra författaren med hjälp av huvudpersonerna håller ihop bokens berättelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *