Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur blir man programledare

Generellt så krävs ingen speciell utbildning för att kunna bli programledare. Att man är en social person som andra lyssnar på när man talar, har en intressant personlighet och är bildskön är bra meriter att visa upp när man ansöker om jobb som programledare.

Vill man ha ännu bättre förutsättningar för att bli programledare bör man gå journalistutbildningen på universitetet eller högskolan. Då får man både teoretisk och praktisk kunskap om hur man hanterar andra personer i media.

För att bli programledare så skickar man in sitt cv till något av tv-bolagen och meddelar sitt intresse. För att man överhuvudtaget ska bli aktuell för en intervju ska ens ansöka sticka ut lite så man skiljer sig från mängden. Har man även en journalistutbildning i ryggen och kanske är mycket kunnig inom ett visst område så ökar de chanserna för att bli programledare betydligt.

Adam Alsing är ett exempel på en person som skickade in en ovanlig intresseanmälan, han filmade sig själv så att de som rekryterade programledare hos tv-bolagen kunde se hur han förde sig framför kameran. Dock krävdes att han skickade in flera filmer innan de kallade in honom för intervju och det gick till slut bra för honom och nu så haglar uppdragen över honom från både tv och radio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *